Vindecarea la mormântul Domnului a unei femei demonizate – Părintele Cleopa

4:47 pm, decembrie 29, 2010 în Cuvinte de folos, Dreapta Credință, Dreapta socoteală, Părintele Cleopa de admin

Parintele Cleopa

Parintele CleopaParintele Cleopa

In anul 1974, cand am fost la Ierusalim cu mai multi parinti, am vazut o minune care s-a facut cu Sfanta Cruce in biserica Sfantului Mormant. Au adus o femeie indracita, venita din Cipru. Cu ea erau mama ei, mama soacra si barbatul ei. Cand au bagat-o in biserica era legata cu lanturi de maini si de picioare. Din cauza lanturilor i se vedeau oasele, si ca sa nu-i rupa mainile au pus sub lanturi niste carpe. Avea parul incalcit, ochii rosii in cap, ca la caini turbati. Si cand a intrat in biserica era atata lume. Necheza ca caii, boncanea ca taurii, batea ca cainii, urla ca lupii, oracaia ca broastele, croncanea ca corbii, suiera ca serpii, vai de mine! Si a venit staretul Sfantului Mormant, Arhimandritul Daniil.

Patriarhul avea 97 de ani, Benedict, care a slujit cu noi la altar. „Ce facem, preafericite, ca femeia asta strica linistea la atata lume?” Pe sus erau galerii, ca biserica are trei randuri de galerii; incap zeci de mii de oameni. Si a zis: „Du-te, Daniile, si adu Crucea Domnului!” Aceasta femeie fusese la toate bisericile cele mai mari din Grecia, la manastiri, la sfintele moaste si nu s-a tamaduit. Si a zis unul: „Du-o la Ierusalim, la Mormantul Domnului, ca acolo ori moare, ori se tamaduieste!”, ca asa-i acolo. Dupa ce au adus crucea Mantuitorului si s-a apropiat de ea, 20 de oameni n-au putut-o tine. Batea din picioare si din maini, racnea, facea niste huiete, de gandeai ca trece trenul. Cand a ajuns cu Sfanta Cruce, preotul a zis: „Tineti-o bine!” Iar cand a atins piedestalul crucii de fruntea ai, a sarit in sus si a cazut ca moarta la pamant.

Toti ziceau ca a murit. A venit un doctor din Franta, i-a cautat pulsul si a zis: „Nu a murit. Scoateti-o din biserica!” Atunci au udat-o repede cu apa si incet-incet si-a revenit. Cand si-a revenit, a zis: – Mama, dezlegati-ma! – Dragul mamei – ii spunea pe greceste –, cum sa te dezlegam daca mata fugi? – Nu mai fug. Nu va temeti, ca nu mai fug. M-a dezlegat Mantuitorul lumii, Hristos. Mama ei a inceput a plange cu cei de fata cand a vazut minunea. Cand a mai stat oleaca a vazut hainele pentru inmormantare, aduse de mama. Si a zis: – Mama, mama, mi-ai adus haine de moarte? Nu stii ca aici Viata din mormant a rasarit, Hristos? Auzi, din Scriptura! Si atunci a zis preotul: – Dati-i drumul de acum! Si i-au dat drumul si i-au spalat mainile si picioarele, era numai sange de la lanturi.

Parul incalcit, au venit niste femei cu niste piepteni, incet-incet-incet, abia au descalcit-o incet. Au luat cate un fir de par incet, asa cum puteau. Si au spalat-o si au ingrijit-o si au imbracat-o cu hainele cele noi. Si dupa trei ore a venit pe jos cu parintii ei la Mormantul Domnului in biserica. Ce minune! Aceea care ai vazut-o mai inainte legata si salbatica si nebuna si cu draci intrinsa, numai cat s-a atins de Crucea Mantuitorului, s-a si vindecat. Acolo sa fi fost blestematii de sectari, acestia care nu cred in Crucea Domnului! Sa vada ei puterea Crucii lui Hristos, satanele astea, care uraste Crucea lui Hristos. Si pe urma, cand a ajuns in biserica, a intrebat-o patriarhul: – Silvano, ce s-a intamplat cand te-ai atins de crucea Domnului? Cand te-ai vindecat, tii minte? – Cand s-a atins crucea Mantuitorului de fruntea mea am vazut o mana de pe cruce care s-a pogorat pe capul meu.

Si cand s-a pogorat, eu eram infasurata cu sapte balauri. Sapte balauri grosi in jurul meu. Toti stateau cu capetele la gura mea si ma muscau. Cand s-a atins Crucea lui Hristos, s-au desfasurat toti si au zburat si s-au facut de foc si nu i-am mai vazut. Si atunci cand am sarit in sus, toti au fugit. Atunci de-abia au fugit cei sapte draci care o chinuiau de 35 de ani, cand s-a atins de Crucea Domnului. – Aduceti-o s-o impartasim la terminarea Liturghiei. I-a spus sa stea la Mormantul Domnului noua zile, s-o impartaseasca in fiecare zi, ca sa nu se mai intoarca balaurii aceia inapoi. A venit saraca legata si cand s-a dus, s-a dus sanatoasa cu mama ei, cu mama soacra, cu sotul ei si fratele sotului ei. Dupa aceasta minune a venit un parinte cu condica in care se noteaza toate vindecarile facute de Sfanta Cruce la Mormantul lui Hristos, incheiate cu proces verbal in fata martorilor oculari.

Crucea este arma prin care Hristos l-a biruit pe diavol si-l biruieste si astazi.