Saveurs Attitudes, gama de alimente cu indice glicemic redus

6:36 pm, mai 11, 2012 în Uncategorized de agaton

Ce este indicele glicemic?

Indicele glicemic (IG) este masura impactului unui gram de glucide continute de un anumit aliment, asupra glicemiei (nivelului glucozei in sange, masurat in g/L).
Este masurat pe o scala de la 1 la 100, unde 100 este atribuit unui gram de glucide sub forma de glucoza, considerate a avea impactul cel mai puternic asupra glicemiei.

Categorii de alimente in functie de IG
Alimente cu indice glicemic scazut (sub 55): morcov crud (16), ciocolata neagra cu continut de cacao de min. 70% (22), prune (39), mango (51)
Alimente cu indice glicemic mediu (55 – 70): caise (57), smochine dezhidratate (61), ananas (66)
Alimente cu indice glicemic ridicat (70 – 100): briose (77), piure de cartofi (91), paine din faina alba (95)

De ce sa ne mentinem glicemia sub control?
Mentinandu-ne glicemia sub control prin intermediul monitorizarii IG al alimentelor pe care le consumam zi de zi, beneficiem de:
• igiena de viata superioara
• alimentatie sanatoasa
• ajutam functionarea normala a pancreasului
Cum sa ne mentinem greutatea sub control cu ajutorul IG
Asa cum se afirma si in articolul de pe site-ul www.sfatulmedicului.ro, “dieta cu indice glicemic scazut nu este o dieta saraca in carbohidrati si nici in grasimi si nu necesita reducerea portiilor zilnice de mancare si nici calculul cu atentie al caloriilor consumate. Mai degraba, scopul sau este de a ajuta o persoana sa aleaga carbohidratii necesari pentru a mentine o glicemie adecvata si sa contribuie la pierderea in greutate si o stare mai buna de sanatate”.
Printre adeptele celebre ale dietei cu indice glicemic scazut se numara Sharon Stone, Naomi Campbell si Kylie Minogue.

Este util de stiut ca…
Nu este obligatoriu ca glucidele ingerate in decursul unei zile sa provina numai de la alimente cu IG scazut.
Regula de aur este sa echilibram si sa uniformizam cat mai mult posibil consumul de glucide in decursul unei zile.
Echilibrare: Nu trebuie sa evitam cu orice pret alimentele cu IG ridicat, insa trebuie sa le consumam in cantitati mai mici si mai ales in combinatie cu alimente cu IG scazut.
Uniformizare: Ideal ar fi sa consumam cel putin 3 alimente cu IG scazut pe zi, preferabil unul la fiecare masa.

Saveurs Attitudes

Firma Naturgie din Franta a ales sa faca posibila aplicarea conceptului de alimentatie bazata pe IG in viata de zi cu zi, prin crearea de produse cu IG optimizat, de calitate exceptionala.
In demersurile sale de a crea si oferi consumatorilor o gama de produse cu IG optimizat cat mai diversificata, Naturgie colaboreaza indeaproape cu echipa de cercetatori a reputatei prof. Jennie Brand-Miller, personalitate de talie mondiala in materie de cercetare in domeniul IG.

Naturgie optimizeaza IG al produselor sale prin:
• folosirea de materii prime cu IG scazut (ingrediente bio ori de cate ori este posibil)
• eliminarea la maximum a zaharozei si glucozei din produse
• pastrarea unui continut cat mai bogat in fibre
• procesare in vid si la temperaturi joase cat de mult posibil, pentru a preveni degradarea zaharurilor naturale prezente in materiile prime, si pentru a retine cat mai mult din aroma naturala si din continutul original de vitamine
Calitatea exceptionala a specialitatilor din fructe (gemuri) fara zaharuri adaugate din gama Saveurs Attitudes, produse de Naturgie, este conferita de o experienta de peste 40 de ani in producerea gemurilor
Cu 20 de ani in urma Naturgie era prima companie care reusea sa aduca pe piata gemuri din fructe fara zaharuri adaugate
Gemul BIO de caise produs de Naturgie a primit trofeul “Cel mai bun gem bio al anului 2007” acordat de Ghidul de cumparaturi bio (Acheter Bio) publicat in 2007 de catre editura Hachette Pratique.
Pe langa specialitati de fructe 100% (gemuri), gama Saveurs Attitudes mai ofera ciocolata neagra cu continut ridicat de cacao (71%, 85%, 99%), indulcitori naturali (sirop de agave), produse din cereale integrale (biscuiti, crackers) etc.
In opinia dlui Prof. Univ. Dr. Gheorghe Mencinicopschi (Institutul de Cercetari Alimentare), alimentele cu indige glicemic redus din gama Saveurs Attitudes se adreseaza:
• Persoanelor cu afectiuni diabetice (este recomandata consultarea medicului curant pentru alegerea produselor si a cantitatilor aferente)
• Femeilor insarcinate pentru a reduce riscul de aparitie a diabetului post-natal
• Persoanelor interesate de dieta cu indice glicemic scazut
• In general persoanelor interesate de un stil de alimentatie sanatos, care sa optimizeze nivelul glicemiei, extrem de important pentru mentinerea unei stari de sanatate durabila”