Sucul de mere – sanatate la pahar

7:02 pm, februarie 6, 2013 în Hrana Sanatoasa de agaton

Sucul de mere este unul dintre cele mai accesibile sucuri de fructe in orice sezon. In varianta lui simpla, fara adaosuri de zahar, aduce toate beneficiile vitaminelor si mineralelor pe care le contin merele crude.

Puterea antioxidantilor intr-un pahar cu suc

Sucul de mere contine vitamina C, un antioxidamt puternic care ajuta organismul sa lupte cu problemele de sanatate si sa previna aparitia unor tipuri de cancer. Potrivti unui studiu facut in 2008, pe animale de laborator, extractul de mere ar putea preveni aparitia cancerului de piele, de san sau de colon. Este o vitamina importanta si pentru cei care fac sport sau sedinte prelungite la sala de fitness, ajutand organismul sa nu isi piarda energia.

Memorie mai buna cu suc de mere

Odata cu trecerea anilor si creierul imbatraneste, iar memoria ne lasa. Sucul de mere poate ajuta in lupta cu afectiunile degenerative, cum ar fi Alzheimerul. Studiile de laborator au aratat ca sucul de mere ajuta producerea unui numar mai mare de neurotransmitatori (eliberati de nervi in scopul comunicarii cu alti nervi), ceea ce imbunatateste memoria.

Bea suc de mere pentru plamani sanatosi

Sucul de mere este bogat in pectine, substante care ajuta organismul sa se curete de toxine. Pectinele au un efect benefic asupra plamanilor si sunt un ajutor pentru cei care suflera de probleme respiratorii, inclusiv fumatorii.

O digestie corecta cu suc de mere

Desi are mai putine fibre decat un mar crud, sucul de mere este un ajutor pentru tractul digestiv. Contine fibre solubile care pot imbunatati digestia, dar baut in cantitati mari are efecte adverse si poate duce la dereglari.

Pe cat de bune sunt merele si sucul facut din ele, pe atat de periculoase sunt semintele de mar. Acestea contin cianura si sunt otravitoare. Nu trebuie sa te sperii daca ti-au scapat una, doua in suc, dar cu cat sunt mai multe cu atat pericolul este mai mare. Asa ca, atunci cand te pregatesti sa faci suc asigura-te ca ai eliminat toate semintele de la mere inainte sa le storci.

Puteti comanda suc de mere accesand: http://www.trupsisuflet.com/index.php?route=product/category&path=114_41