O poveste adevarata – Sfantul Dimitrie 2012

9:30 pm, octombrie 28, 2012 în Uncategorized de agaton

Uite cum apare optimismul de toamna! Il vezi dle, citesti si te umpli de bucurie!

Dragii mei, cu ajutorul lui Doamne Doamne voi face si anul acesta sandwichuri si ceiut caldut pentru toti cei ce stau la coada la moastele Sfantului Dimitrie. Pana acum slava Domnului pr Victorin s-a ocupat de banuti: anul trecut a strans 3500ron, o suma frumusica cat pentru 4 seri, vreo 2000 de sandwichuri si multi litri de ceiut caldut. Am lucrat vreo 4 seri la toate acestea, pentru ca se fac cumparaturile dupa serviciu, apoi de pe la orele 19-20 ne strangem la mine acasa si incepem sa lucram la prepararea lor, iar in zilele de post se prepara mancare de post. E greu si obositor pentru ca banutii trebuiesc impartiti corect pentru a nu ramane prea multa paine sau prea mult gem, carne ori ce se mai cumpara, se munceste pana pe la orele 00.00, 1.00 si cand e frigul mai mare sau somnul mai greu, atunci mergem la coada sa impartim oamenilor. Bucuria de pe chipul lor si multumirea e rasplata cea mai mare!

Asadar, cine doreste sa participe cu banuti, sa ajute la preparat, la impartit, la caratul cumparaturilor este binevenit.

Inca una din multumirile pe care le-am avut in fiecare an e ca dupa ce am impartit pachetele, oamenii au strigat jandarmilor sa ne lase sa sarutam moastele Sfantului Dimitrie, ca semn de multumire.

Si nu pot sa nu va spun ce am patit anul trecut: intr-una din seri am impartit totul si eram cu pr Victorin rugandu-i pe jandarmi sa ii lase, mai ales pe cei nu fusesera la Sfintele Moaste sa se inchine si nu au vrut si pace,n -am scos-o la capat.

Ei bine a sosit ultima seara de pregatit pachete, pr plecase de urgenta cu o ascultare de la pr staret si  am ramas singura sa coordonez totul. Era ultima seara, seara de oboseala, seara in care am facut cantitatea cea mai mare de pachete si seara cand am terminat cel mai tarziu, pe la orele 01.00. Am ajuns pe deal si pt ca nu prea eram in stare de nimic, am hotarat sa plece toti copiii la impartit ceai si pachete iar eu am ramas cu restul langa masina. Si cum langa mine erau masini de jandarmi si politie, mi-au cerut ceai, apoi le-am dat si sandwichuri si la jandarmi si la politie, apoi jandarmii si-au chemat colegii sa vina si ei, unui autocar de jandarmi le-am dat chiar o sacosa plina- cand mi-a inapoiat sacosa mi-a zis: Colegii mei va spun bogdaproste, dra! ….apoi jandarmii insisi ne-au invitat sa ne inchinam Sfintelor Moaste, pentru ca, spuneau ei: ne-au dat sa mancam, mai!

Alina Cainaru

Tel: 0766 885 772