Sinaxa Romanilor Sinaxa Abc Sinaxa Apologetica Sinaxa Istorica Sinaxa Familiei Sinaxa Copiilor Sinaxa Medicala Sinaxa Pelerinilor Sinaxa Iconarilor Sinaxa Psaltica Sinaxa Trup si Suflet Sinaxa Trup si SufletSfintii doctori fara de arginti

Sfinții doctori fără de arginți

Sinaxa medicală este un loc de informare corectă cu privire la subiecte medicale de interes pentru noi în ziua de azi, venită din partea unor autorități în domeniu, dar și un loc în care puteți pune întrebări și primi răspunsuri la nelamuririle pe care le puțeți avea ce țin de medicină.

Într-o lume secularizată, credem că este necesar să se ofere mărturia cea bună de către oameni care pe lângă faptul că sunt recunoscuți în domeniile în care activează drept profesioniști adevărați, nu au pierdut legătura cu Dumnezeu, sunt creștini adevărați; prin urmare avem garanția că vom primi informații corecte, conforme cu Duhul Adevărului.

Așa cum Sfântul Pantelimon, doctorul cel fără de arginți, a aflat, Hristos este singurul doctor adevărat. Numai prin legătura cu Mântuitorul profesia noastră, indiferent care este aceasta, are un sens clar definit, numai așa știm că nu ne aflăm în rătăcire, ci în căutarea Adevărului.

Astăzi avem nevoie de mărturii drepte, ce nu sunt afectate de un duh lumesc care de multe ori este otrăvit cu informații greșite, ce urmăresc interese meschine.

Această profesie, ca de altfel orice profesie, trebuie să fie făcută în folosul general al celorlalți, în spiritul iubirii creștinești; meseria nobilă de vindecare a neputințelor aproapelui nu trebuie să devină o afacere, cu tot ceea ce presupune aceasta: studii de piată, optimizarea costurilor, “profesionalism”… ne stau mărturie doctorii cei fără de arginți: Sfântul Pantelimon, Sfinții Cosma și Damian de la Roma, Sfinții Chir și Ioan, Sfântul Trifon, Sfântul Iulian, Sfântul Mohie, Sfântul Talateu, Sfântul Samson, Sfântul Ermolae, Sfinții Epictet și Astion, Sfinții Anechit și Fotie, Sfântul Diomid, Sfinții Cosma și Damian din Arabia, Sfinții Cosma și Damian din Asia Mică, și mulți alții. Aceștia toți au avut înțelepciunea de a vedea că adevarata vindecare, vine numai de la Mântuitorul Hristos, iar noi în tot ceea ce facem trebuie să-i urmăm exemplul. Altfel este posibil să cădem pradă ispitelor celui rău și să pervertim, să corupem tot, până și această nobilă meserie, de a tămădui aproapele.