Chemare la rugăciune

12:00 am, martie 9, 2011 în Apel la rugaciune, Cuvinte de folos, Despre post, Despre rugăciune, Dreapta Credință, Postul Sfintelor Pasti de admin

Frați și surori întru Domnul!

La începutul postului Învierii se cuvine să ne reamintim că întreaga noastră viață trebuie să fie o pregătire pentru Înviere. Având în minte acest lucru, vom ști cum să luptăm cu întristarea sau deznădejdea care ne cuprinde atunci când vedem cum se năruie atâtea lucruri în România. Prin puterea lui Dumnezeu multe se vor putea reface, dacă ne vom osteni ca sufletele noastre să fie vii, să fie înfrumusețate de puterea Sfântului Duh.

Să nu fim delăsători! Dumnezeu se bucură când vede că vrem să facem ceva pentru neamul nostru. Să nu uităm că cel mai important ajutor pe care îl putem da cuiva este rugăciunea.

Să nu fim nici fanatici, să ținem dreapta măsură în tot ceea ce facem. Să fim în Adevăr și Iubire! Este atât de necesar astăzi ca viața noastră să fie o lumină pentru cei din jur.

În acest post al Paștelui vă îndemnăm ca, alături de psaltire, de rugăciunile de pocăință, să citim cu atenție și o frumoasă rugăciune către Sfântul Duh a Sfântului Simeon Noul Teolog.

Sa ne rugam ca, prin puterea Duhului Sfant, cat mai multi romani sa se angajeze in lupta cea buna, duhovniceasca.

Sa ne rugam ca, prin puterea Duhului Sfant, sa fim mai uniti.

Amin.

Cu dragoste, ieromonah Teofan Popescu, mânăstirea Putna

7 martie 2011

Citiţi Rugăciunea către Sfântul Duh a Sfântului Simeon Noul Teolog menţionată mai sus, în continuarea îndemnului la rugăciune de pe Război întru Cuvânt. Tot acolo găsiţi şi Apelul la citirea Psaltirii împreună în perioada Postului Mare, la care se aşteaptă înscrieri pe toată perioada Postului. La acest ultim link aveţi câteva recomandări pentru o mai bună înţelegere a importanţei citirii Psalmilor şi a modului în care se face această citire.