SPITALELE ROMANIEI IN CRIZA MAXIMA/ Dupa decesele a 4 copii, Japonia a oprit temporar vaccinurile Pfizer si Sanofi

8:46 am, martie 17, 2011 în Uncategorized de agaton

• UPDATE:
Stiri de Cluj: Medicii de familie declanseaza greva japoneza
Nemultumiti de contractul cadru pe 2011-2012, medicii de familie vor declansa miercuri o greva japoneza. Ei vor purta pe brat o banderola alba, iar joi se vor prezenta la DSP pentru a cere sa li se elibereze certificatul de conformitate care le permite sa lucreze in strainatate.
“Asociatia Medicilor de Familie Cluj a stabilit o serie de proteste, nemulţumiţi fiind de prevederile noului Contract cadru pentru 2011 – 2012. Miercuri va avea loc greva japoneză a medicilor de familie din judeţul Cluj, în cadrul căreia aceştia vor consulta toţi pacienţii şi vor oferi toată gama de servicii, dar vor purta banderolă albă şi vor afişa în sala de aşteptare anunţul pentru grevă. Joi se va merge la DSP Cluj pentru cererea certificatului de conformitate”, se arată într-un comunicat al Asociatiei Medicilor de Familie.
Medicii de familie sunt nemultumiti si de faptul ca numarul consultatiilor a fost limitat la 20 pe zi, iar ei pot elibera retete compensate si bilete de trimitere doar persoanelor care se incadreaza in cele 20 de consultatii, chiar daca persoana este asigurata.
„Medicii de familie din judeţul Cluj mai sunt nemulţumiţi de impunerea unui buget orientativ pentru prescrierea de medicamente, ceea ce pune medicul în situaţia de a decide care pacienţi beneficiază de medicamente compensate şi care nu şi obligă medicul să prescrie mai puţine medicamente. De asemenea, sunt nemulţumiţi de scăderea finanţării cabinetelor de medicină de familie, în paralel cu creşterea taxelor şi cheltuielilor impuse pentru cabinetele noastre de acelaşi legiuitor şi obligarea medicilor să efectueze vaccinări unor persoane care nu se regăsesc pe lista lor de pacienţi, şi pentru care nu sunt plătiţi”, se mai arată în comunicat.
• Adevarul: Spitalele din Timişoara sunt datoare vândute: medicamentele şi mâncarea mai vin doar pe încredere
În situaţia în care cu greu îşi mai plătesc la timp salariaţii, spitalele din Timişoara pot rămâne în orice moment fără medicamente sau hrană pentru bolnavi. Situaţia nu este nouă, dar datoriile se adună, iar furnizorii nu iartă instituţiile de sănătate de plata unor penalizări. Unele dintre datorii sunt vechi de patru ani.
Spitalul Judeţean din Timişoara, Spitalul de Boli Infecţioase “Victor Babeş”, Spitalul Odobescu şi nu numai pot fi închise în orice moment. Managerii unităţilor medicale cu greu mai reuşesc să îşi plătească angajaţii la timp, astfel că fondurile pentru plata medicamentelor sau achiziţia hranei pentru bolnavi sunt zero. Managerii au încercat să strângă cureaua, dar planurile nu au funcţionat, astfel că în fiecare zi se adună penalizări la datoriile colosale. Singura soluţie ar fi primirea unor fonduri speciale de la minister, dar în vremuri de criză şansele sunt minime.
“Unitatea are o datorie de peste 36 milioane de lei pe care încearcă să o achite. O mare parte din datorii sunt pentru medicamente”, a spus, pentru Adevărul de seară Timişoara, Liana Dacilescu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean din Timişoara. Ca atare, multe dintre firmele cu care spitalele au contracte au ajuns să mai presteze servicii doar pe încredere, iar în orice moment activitatea poate fi suspendată. Fără hrană sau medicamente, spitalele datornice ar fi nevoite să fie închise.
• ZIUA DE CLUJ: Medicii clujeni nu-şi mai primesc salariile, iar pacienţii vin cu medicamentele de acasă
Spitalele clujene au primit numai 25% din banii pe care ar fi trebuit să îi încaseze de la Casa de Asigurări de Sănătate, a avertizat consilierul local PNL Manuel Chira.
Consilierul PNL Manuel Chira a tras un semnal de alarmă joi, în cadrul şedinţei convocate de primarul Sorin Apostu, privind situaţia subfinanţării medicinei la Cluj, în special de la Institutul Inimii “Nicolae Stăncioiu”.
Potrivit lui Chira, Casa de Asigurări de Sănătate a plătit doar 25% din sumele pe luna martie, motiv pentru care nu s-au putut plăti salariile, iar pacienţii au fost obligaţi să îşi achiziţioneze medicamente şi pansamente din bugetul propriu.
Consilierul liberal a condamnat politica Ministerului Sănătăţii, din cauza căruia anul acesta Institutul Inimii a primit bani pentru numai 16 operaţii pe cord la nou-născuţi. Asta în condiţiile în care în România se nasc anual circa 1.000 de copii cu malformaţii cardiace, iar Institutul clujean este unul dintre cele două centre din ţară unde se efectuează intervenţiile pe cord la bebeluşi.
Manuel Chira a părăsit şedinţa de joi, în semn de protest.
Primarul Sorin Apostu a spus că face eforturi să aloce bani nu doar pentru spitalul aflat în subordinea Primăriei, ci şi pentru altele, care au probleme materiale. Apostu a afirmat că va trimite o scrisoare Ministerului Sănătăţii, în care va cere suplimentarea fondurilor pentru spitalele clujene. Viceprimarul Radu Moisin a adăugat va cere ministerului să trimită la Cluj unul dintre cele şase elicoptere medicale recent achiziţionate, pentru o mai rapidă intervenţe în cazul urgenţelor.
.. si asta in conditiile in care inca de anul trecut peste 600 de medici clujeni au depus cereri pentru eliberarea certificatului necesar plecării la muncă în străinătate…
• Realitatea.net:
La Institutul Inimii din Cluj-Napoca se va face doar o operaţie pe zi, din lipsa de fonduri

Ministerul Sănătăţii a iniţiat programul de transformare a spitalelor in camine de batrani
Coplata în sistemul medical, adoptată de Senat VEZI CÂT VOR COSTA VIZITELE LA MEDIC
România are cea mai mică rată de compensare a medicamentelor
Pacienţii români beneficiază de cea mai mică rată de compensare a medicamentelor din Europa. Concluzia reiese dintr-un studiu realizat de către Organizaţia pentru cooperare şi dezvoltare economică iar asociaţiile de pacienţi se declară revoltate. În replică, Ministerul Sănătăţii susţine că şi aşa efortul financiar este destul de mare pentru a suporta compensarea celor peste 4.000 de medicamente de pe listă.
Conform cifrelor rezultate din analiza OCDE, în România media de compensare a medicamentelor este de 59%, asta în timp ce media în Uniunea Europeană este de 81%. România este la coada clasamentului având în vedere faptul că în Polonia media compensării este de 67,5%, în Cehia de 78,6%, iar în Spania poate ajunge şi până la 93,4%.
Nu e de mirare că în aceste condiţii tot mai mulţi români se plâng de faptul că medicamentele sunt scumpe şi uneori, în cazul pensionarilor, toţi banii se duc doar pe mâncare şi medicamente.
Mai mult, pentru ca un medicament să intre pe lista de compensare în ţara noastră procedura poate dura până la 1.200 de zile, în timp ce, în UE, cel mai mare timp de aşteptare se înregistrează în Belgia, de 403 zile.
Asociaţiile de pacienţi mai reclamă faptul că ţara noastră are cele mai mari valori ale ratelor de mortalitate sub vârsta de 65 de ani şi asta pentu că bolile sunt depistate târziu. Din cauza lipsei programelor de screening şi prevenţie nu ştim că suntem bolnavi.
Potrivit datelor de la nivel european, doar 19% dintre români declară că au cunoştintă de problemele de sănătate sau boli de lungă durată în vreme ce media în Europa este de 30%. La noi sunt depistate târziu bolile cardiace, cancerul de sân sau cancerului de col. De altfel, România înregistrează cea mai mare rată de mortalitate prin cancer din Europa.
• Natural News: In urma deceselor a patru copii, Japonia opreste utilizarea vaccinurilor provenind de la companiile Pfizer si Sanofi
Rapoarte ale deceselor vin de peste tot din lume: copiii intră în comă si apoi mor, la doar câteva minute dupa ce au primit doze de vaccinuri combinate care au fost comercializate in mod inselator drept “sigure”. Anul trecut, Australia a interzis temporar vaccinurile împotriva gripei la copii dupa ce s-au dovedit a fi cauzat varsaturi, febra si convulsii (sursa: http://www.naturalnews.com/029586_Australia_vaccines.html).
Astazi, vatamarile produse de vaccinuri sunt în continua crestere în Japonia, unde ministerul sanatatii a suspendat utilizarea de vaccinuri de la Pfizer si Sanofi-Aventis dupa decesele a patru copii care au murit la câteva minute dupa ce au primit aceste doze de vaccin.

Dozele de vaccinuri isi asteapta victimele iar companiile BigPharma isi freaca mainile in asteptarea de noi profituri
Toti cei patru copii au primit vaccinuri combinate, mai multe doze combinate într-o singura injectie de înalta potenta. MMR este un alt exemplu de vaccin combinat, care pune impreuna vaccinurile împotriva pojarului, oreionului si rubeolei. Exista dovezi puternice ca vaccinurile sunt mult mai periculoase atunci când sunt administrate în asociere, decât atunci când sunt injectate separat.
(sursa 1: Natural News TV)
(sursa 2: Natural News)
Marea musamalizare a vatamarilor cauzate de vaccinuri
Ce se va întâmpla acum în Japonia, este faptul ca un grup experti in ceea ce priveste siguranta vaccinurilor se vor întâlni pentru a discuta despre vaccinuri, si fara îndoiala cea mai mare parte a membrilor acestui grup va fi platit de catre Big Pharma. În termen de o zi sau doua, o declaratie va fi emisa cum ca nu exista “nici o relatie cauzala între vaccinuri si decesele copiilor” si programul de vaccinare va continua ca de obicei. Decesele [altor copii] care vor urma vor fi ignorate sau explicate mai departe ca “simpla coincidenta“.
De cât de multe coincidente este nevoie pentru a face un model? Daca esti unul dintre fanaticii vaccinarii cu creierul deja spalat [de propaganda pro-vaccinare], nu exista niciodata un model. TOATE decesele sunt considerate automat “coincidenta”, indiferent cât de multe sau cât de des apar aceastea. Un adevarat om de stiinta, desigur, ar observa modelul si ar realiza ca exista un fenomen cauza-efect. Dar, repetam, fanaticii pro-vaccin nu sunt deloc asemenea oamenilor de stiinta adevarati. Ei sunt propagandisti.
Acesta este modul în care industria vaccinurilor functioneaza în fiecare zi: spune minciuni publicului cum ca vaccinurile sunt 100% sigure si eficiente, neaga apoi orice indiciu cum ca vaccinurile provoaca vatamari (sau decese) oricui. Este un dublu-strat de înselaciune. În primul rând, exista înselaciunea ca vaccinurile sunt sigure (nu sunt, si industria vaccinurilor refuza sa le supuna la studii stiintifice clinice comparative [cu copii nevaccinati], cu scopul de a preveni acest adevar sa iasa la iveala), si în al doilea rând ca vaccinurile nu dauneaza nimanui. Aceasta este înca o minciuna: Vaccinurile provoaca daune nespuse in ceea ce priveste neurologia la copii si adulti deopotriva.
Copiii sunt frecvent ucisi de vaccinuri, dar campaniile de vaccinare sunt continuate în contextul fals care presupune ca vaccinurile sunt singura modalitate de a proteja copiii de boli infectioase. Nutritia de fapt functioneaza mai bine, si nu ucide copii. Dar asta nu e alegerea prezentata parintilor. Alegerea este fie vaccinarea sau non-vaccinarea. Alegerea nu este niciodata prezentata ca vaccinarea sau suplimentarea cu vitamina D, nu-i asa?
Costul real în suferinta umana
Daca vaccinurile sunt atat de sigure, atunci de ce atât de multi copii mici perfect sanatosi brusc colapseaza în autism, la numai cateva ore sau zile dupa vaccinare? De ce este acest leziuni neurologice sunt un fenomen global, care aproape intotdeauna apare la copii care sunt vaccinati? De ce sunt copiii nevaccinati cu mult mai sanatosi, mai energici, mai inteligenti si mai imuni la boli infectioase?
Industria Vaccinurilor nu vrea sa va puneti aceste intrebari. Voi ar trebui doar sa acceptati propaganda lor, sa va luati dozele de vaccin, si va intoarceti regulat pentru mai mult, an dupa an. În cazul în care copilul dumneavoastra se imbolnaveste de autism, aceasta vina vi se datoreaza, si nu este a lor (asa dupa cum afirma ei insisi). Daca copilul dumneavoastra intra într-o coma si apoi moare, nu aveti la indemana nici un fel de recurs legal, deoarece Curtea Suprema a SUA a facut ilegala actionarea în judecata pentru daune a companiilor producatoare de vaccinuri (…).
Întregul sistem medical a fost configurat pentru a suprima procesele anti-vaccin si de a nega dovezile care arata relatia de cauzalitate intre vatamari grave ori decese si vaccinuri. Sistemului judiciar neaga justitia pentru toate persoanele ai caror copii au fost afectati sau ucisi de vaccinuri. Iar parintii care pun la îndoiala siguranta vaccinurilor sunt ridiculizati de catre medici si chiar numiti “ucigasi de copii” de catre Bill Gates, care a canalizate zeci de miliarde de dolari în campanii de vaccinare în masa în ciuda faptului ca vaccinurile sunt vinovate de uciderea copiilor.
Desigur, industria vaccinurilor proclama ca vaccinurile sale salveaza mai multi copii decât ucid (pretinzand in fapt ca vaccinurile lor ucid exact zero copii; apropo – un numar care este o minciuna in mod evident). Dar chiar si acest argument cade atunci când consideram faptul ca utilizarea alimentatiei pentru a consolida functia imunitara este mult mai eficienta decât utilizarea de vaccinuri. Pana si câstigatoarul premiului Nobel, Luc Montagnier, co-descoperitor al virusului SIDA, spune ca se poate vindeca SIDA avand un sistem imunitar puternic si sanatos! (sursa: Natural News TV). Mai mult, acelasi lucru este valabil cu aproape fiecare boala infectioasa comuna: un sistem imunitar puternic ofera o rezistenta in fata infectiilor mult mai buna decat o poate face orice vaccin. Vitamina D, de exemplu, functioneaza pentru a preveni tuberculoza. CDC nu a recunoscut-o public niciodata, desigur, pentru ca CDC este o organizatie politica care protejeaza profiturile producatorilor de vaccinuri.
Când vine vorba de ceea ce este real fata de ceea ce este doar propaganda corporatiilor, un lucru este cert: faptele stiintifice nu au rezistat niciodata în calea masinariei de obtinut profituri de pe urma vaccinurilor. Industria Vaccinurilor a devenit o masina a mortii de neoprit functionand pe baza de “dovezi” stiintifice non-existente si printr-un model de escrocherie arogant. Ea a devenit un centru de profit imens pentru industria medicala, desigur, deoarece o mare parte a daunelor cauzate de rezultatele vaccinarilor sunt convertite în îngrijire medicala care asigura “hrana” si profiturile viitoare companiilor din industria farmaceutica (sursa: Natural News TV).
Ceea ce este clar din toate acestea este ca vaccinurile sunt foarte bune la un singur lucru: CONTROLUL POPULATIEI.
“Lumea de azi are 6.8 miliarde de oameni … numar care se indreapta spre aproximativ 9 miliarde. Acum, daca am face o treaba excelenta in ceea ce priveste noile vaccinuri, serviciile de ingrijire a sanatatii si serviciile de sanatate a reproducerii, am putea scadea acest numar, probabil, cu 10 sau 15 la suta“ – Bill Gates (sursa: Natural News)

Filantropul Gates: vaccinurile – o doza mica pentru fiecare copil, un pas mare pentru controlul populatiei
Incepand din aceasta saptamâna, populatia de copii în Japonia a fost redusa cu patru. Si mai multe decese induse de vaccin se întâmpla, fara îndoiala, peste tot în lume, decese care raman nedeclarate sau sunt în mod intentionat cenzurate în dosarele medicale.
Sursele pentru acest articol includ de asemenea:
Bloomberg.com: http://www.bloomberg.com/news/2011-03-07/japan-stops-use-of-pfizer-sanofi-vaccines-on-four-deaths-1-.html
• Bloomberg: Comisia de experti din Japonia nu a gasit o legatura intre decese si vaccinuri [articol in limba engleza]
NOTA: Asa cum anticipau si cei de la Natural News in articolul de mai sus, comisia de experti intrunita pentru a investiga decesele copiilor a anuntat ca… nu exista o relatie de cauzalitate intre vaccinari si decesele copiilor si si-a exprimat opinia ca vaccinarile se pot relua. Ne mai surprinde?
• AGERPRESS: OMS a făcut greşeli în gestionarea pandemiei de gripă, dar nu sunt dovezi de interese comerciale
Comitetul de experţi, care a analizat gestionarea de către Organizaţia Mondială a Sănătăţii /OMS/ a epidemiei de gripă A/H1N1, a prezentat joi un raport în care susţine că au fost constatate greşeli grosolane în materie de comunicare , dar nu s-au găsit dovezi privind un interes comercial care să fi influenţat recomandările organizaţiei, transmit AP, Reuters şi AFP.
Comitetul de experţi a fost creat la începutul anului de OMS ca răspuns la criticile că aceasta ar fi fost influenţată de unele laboratoare farmaceutice pentru a declara prima pandemie a secolului.
Raportul recunoaşte că nu s-a găsit ‘niciun element care să arate că recomandările sau deciziile OMS ar fi fost influenţate de interese comerciale’, dar critică ‘lipsa unor proceduri suficient de solide, sistematice şi transparente pentru a identifica şi gestiona conflictele de interese în rândul experţilor consultaţi‘.
Potrivit raportului, ‘în numeroase privinţe, OMS s-a achitat bine de sarcinile sale în timpul pandemiei, dar s-a confruntat şi cu dificultăţi sistemice şi a demonstrat o serie de carenţe’ – între care şi faptul că nu a ‘furnizat elemente de orientare în timp în toate limbile oficiale ale organizaţiei’. AGERPRES
NOTA: In acelasi tipar ca si la subiectul deceselor cauzate de vaccinuri (vezi articolul de mai sus, tradus din Natural News), comisia de experti intrunita pentru investigatii a scos basma curata OMS-ul. Sigur, au fost constatate “greşeli grosolane în materie de comunicare” care, suntem siguri, vor fi remediate cat mai curand astfel incat campaniile de propaganda pro-vaccin sa nu mai fie afectate de eventuale scapari de PR si comunicare…
• Realitatea.net: Organismele modificate genetic – un pericol pentru sanatate?
Potrivit lui Ionuţ Cepraga, organismele modificate genetic (OMG) sunt realizate în aşa fel încât să fie rezistente la anumite erbicide sau pesticide, să fie uşor de întreţinut şi să supravieţuiască uşor.
Din acest punct de vedere, spune el, organismele modificate genetic reprezintă un avantaj clar pentru fermieri, pentru că dau o producţie mai mare la hectar decât culturile normale, care sunt vulnerabile la dăunători şi au nevoie de mai multe tipuri de pesticide pentru a fi protejate.
“Practic, OMG, ca modalitate de agricultură, este în favoarea fermierilor şi a producătorilor de seminţe, în comparaţie cu cea organică sau tradiţională, care este în favoarea populaţiei“, a declarat Ionuţ Cepraga.
Lipsa de informaţii cu privire la aceste culturi duce la discuţii aprinse în Parlamentul European. Există un studiu care a arătat că şoarecii hrăniţi cu organisme modificate au prezentat afecţiuni la ficat şi la rinichi, dar nu există dovezi că OMG ar face rău oamenilor.
“Organismele modificate genetic nu sunt sigure, în sensul că încă nu există studii ştiinţifice clare care să dovedească faptul că folosirea lor nu afectează sănătatea oamenilor şi mediul“, a declarat Cepraga.

• Natural News: Otravirea cu mercur a corpurilor noastre si a planetei
Acest eseu este despre activitatea doctorului Rashid Buttar, autor al cartii “9 Pasi pentru a tine medicul departe“, care, împreuna cu doctorul Boyd Haley, la acea vreme presedinte al departamentului de chimie de la Universitatea Kentucky, a avut o influenta considerabila asupra gândurilor mele timpurii în ceea ce priveste chimia mercurului si a efectelor sale devastatoare asupra corpului uman. De fapt, am lucrat în colaborare cu Dr. Buttar atat în cercetare cat si la scrieri pe teme legate de “Cresterea Valului de Mercur“, care are loc pe planeta noastra.
“Incapacitatea de a vedea efectele otravirii cronice cu toxine, la nivel scazut, asupra sanatatii umane, a fost, si ramâne, cea mai mare nereusita a noastra, ca fiinte inteligente.”- Dr. Boyd Haley
Oamenii nu ar trebui sa fi bucurosi sa afle ca, chiar si în acesti scurti sase ani de când am început studiul meu asupra neurotoxinei exceptional de puternice, poluarea cu mercur a devenit îngrijorator de rea în lume, si avem rapoarte din Statele Unite pentru a confirma acest lucru. Incapacitatea noastra ca fiinte umane inteligente are repercusiuni deosebite în ceea ce priveste cresterile enorme ale cazurilor de boli cronice la copii si adulti deopotriva.

Contaminarea cu metale grele
Centralele electrice în America au emis 134.365 de livre (1 livra = 0,45 kilograme) de poluanti cu mercur în 2009, în conformitate cu noul raport al “Environment America”, “Asaltul Energiei Murdare asupra sanatatii noastre: Mercurul”. Raportul a constatat ca centralele electrice, în doar patru state – Texas, Pennsylvania, Ohio, si Virginia de Vest – sunt responsabile pentru peste 35 la suta din totalul poluarii cu mercur provenita de la centrale electrice de pe teritoriul Statele Unite.
La sfârsitul anilor 1990, estimarile pentru centralele pe baza de carbune se aflau mai aproape de 50 de tone sau 100.000 de livre, astfel încât americanii au trecut printr-o crestere de 30% numai in ultimul deceniu. La nivel global numaratoarea este inca si mai rea, deoarece numai China, de exemplu, a conectat la reteaua electrica noi si noi centrale pe baza de carbune intr-un ritm alert. India si-a extins, de asemenea, in mod extrem de rapid baza sa industriala utilizand din ce in ce mai mult carbune.
În acelasi timp, avem unele rapoarte de cosmar despre cresterile dramatice recente in ceea ce priveste incidenta diabetului, dar, desigur, nimeni nu face conexiunile de rigoare între cresterea expunerii la mercur si pandemia de diabet. Numarul de diabetici din Statele Unite a crescut la aproape 26 milioane, o crestere de 10 la suta fata de 2008, conform Centrului pentru Controlul si Prevenirea Bolilor (raport din ianuarie 2010).
Cu aproximativ cinci ani în urma, am publicat un eseu intitulat “Hoardele de Huni ale Mercurului si Diabetelor”, dar nu multi au fost cei care i-au dat atentie. În cazul diabetului, mercurul este graitor pentru ca afecteaza celulele beta, insulina în sine, si locatiile receptorilor de insulina declansand o multime de tulburari complexe în metabolismul glucozei.
Toata lumea ar trebui sa fie speriata de un studiu recent care estimeaza ca unul din trei americani va avea diabet, daca tendintele actuale continua. Si desigur, sa nu uitam ca sansele cuiva de a dezvolta o forma de cancer, accident vascular cerebral sau un atac de cord cresc atunci când acesta este diabetic. Vatamarea adusa de mercur este insa bine ascunsa si nu este discutata deschis de catre medici si stomatologi, deoarece acestia înca mai folosesc mercur ei însisi, pretinzând si perpetuand iluzia ca nu fac nici un rau cu solutiile pe baza de mercur.
Mercurul nu joaca nici un rol în sustinerea vietii umane. Este un metal greu periculos si volatil care poate avea efecte devastatoare asupra fiecarui aspect al fiziologiei umane si poate chiar provoca colapsul lanturilor de sulf în insulina. Semnele de otravire cu mercur includ descuamarea excesiva a pielii, modificari de culoare, accelerarea batailor inimii, slabiciune musculara si altele. Aceasta chiar a fost legata de debutul de autism, în unele cazuri. Otravirea cu mercur este foarte tratabila daca este inca în stadii incipiente si recomandam in mod special utilizarea celor mai naturale si pure medicamente, începând cu cea mai pura apa posibil.

Becul cu mercur – destinat sa inlocuiasca toate vechile becuri cu incandescenta
În 2009, 12 coioti au murit pe plaja de-a lungul intregului mal al Padre Island National, si cel mai probabil au murit ascunsi printre dune. La inceput, oamenii de stiinta au atribuit decesele efectelor infloririi unei alge rosii care a cauzat un nivel crescut de toxine în pestele cu care se hranesc coiotii. Dar necropsiile dezvaluit o surpriza: animalele au avut un nivel de mercur de 16 parti per milion în ficatul lor (sursa: http://www.caller.com/news/2011/jan/29/coyote-die–reveals-mercury/). Toxicitatea mercurului ucide în cele din urma si aceasta este doar vârful aisbergului în ceea ce priveste impactul asupra regnului animal si impactul asupra copiilor nostri si asupra propriilor noastre vieti.
“Va pot transmite foarte decis si definitiv tuturor“, spune dr. Rasid Buttar, “ca, în opinia mea, pe baza probelor, fiecare proces de boala cronica este perfid legat de un singur cuvant: toxicitate. Nu poti aborda problemele legate de îmbatrânire daca nu adresezi de-toxificarea“. Dr. Buttar, certificat si un diplomat în medicina preventiva si toxicologia clinica a metalelor, vicepresedinte al Consiliului American de Toxicologie Clinica a Metalelor, sustine ca el insusi numai recent (în jur de 2004) a ajuns la aceasta concluzie. “Acum cinci ani nu as fi spus acest lucru, chiar si acum un an nu as fi spus-o. Dar cu cat am avut mai mult succes cu atat mai clar a devenit: toate bolile cronice au drept cauza toxicitatea. Scapi de toxicitate si ai eliminat focarul bolii. Posibil sa aveti nevoie de reconstructia organismului dupa aceea, dar focarul bolii a fost eliminat. Ceea ce face medicina conventionala este sa acopere doar ochii dvs., astfel încât sa nu vedeti focarul.”
Dr. Boyd Haley considera ca CDC si FDA sunt puternic influentate de catre industria farmaceutica si a vaccinului si ca acestea au abandonat, in fapt, datoria lor de a proteja sanatatea poporului american. Ca urmare a delincventei lor, am fost otraviti sistematic cu mercur provenit din plombele bazate pe amalgam de argint în dinti, si copiii nostri, în special baietii, au fost grav afectati de vaccinuri care contin thimerosal.
Doctorul Rashid Buttar este bine cunoscut pentru munca sa legata de chelatorul sintetic TD-DMPS pentru copii cu autism, precum si pentru activitatea sa in ceea ce priveste cancerul la adulti. Parerile sale privind principiile de baza de gestionare si curatare a corpurile noastre de povara mercurului au ajuns la oameni de toate vârstele afectati de numeroase boli. Mercurul fiind dovedit a fi tot mai mult implicat în procesele bolilor, nevoia de detoxifiere devine tot mai clara în fiecare zi. Mai jos sunt convingerile sale.
“Copiii diagnosticati cu tulburari din spectrul autismului sau cu autism sufera de intoxicare secundara acuta cu mercur la mult timp dupa expunerea in utero (incarcatura tip amalgam materna, factori dietetici, inoculari materne, injectii Rhogam, etc), precum si de timpuriu în viata (vaccinari conservate cu thimerosal, etc .). Adultii diagnosticati cu Alzheimer sufera de toxicitate cronica, datorata expunerii secundare la mercur pe o perioada lunga de timp (încarcare tip amalgam, inhalarea de vapori de mercur, arderea de combustibili fosili, factorii alimentari, etc). Prin abordarea si eliminarea “scânteii” de mercur, “incendiile” secundare devin mult mai usor de gestionat clinic si îmbunatatirile realizate din tratarea dezechilibrelor rezultate devin mai usor de intretinut.”
“Motivul pentru care unele persoane au leziuni severe cauzate de mercur în timp ce altii nu au grave deficite neurologice adverse se datoreaza diversilor factori care includ individualitatea biologica si predispozitia genetica. În plus, factori cum ar fi tipul particular de expunere la toxicitate la fost expus individul face o diferenta enorma. A fost inhalat, ingerat, injectat sau pus pe pielea lor? Ce tip de expunere la mercur a avut loc in cazul acelei persoane? A fost mercur organic sau anorganic? Daca a fost organic, a fost mercur etil sau metil mercur? Cât de frecvente au fost expunerile la sursa de toxicitate? A existat o încarcatura semnificativa materna prezenta înainte de nastere?”
“A fost situatia exacerbata de inocularea mamei, sau de administrarea de Rhogam mamei, fie în perioada de alaptare, fie înainte de conceptie? Cât de multe administrari de vaccin au avut loc si pe ce perioada de timp? Care a fost dieta? Ce se poate spune in ceea ce priveste apropierea de zonele industriale, precum si expunerea la arderea combustibililor fosili? Dupa cum puteti vedea, variabilele sunt multe. Dar tratamentul este în esenta acelasi. Singura diferenta este gradul de continuitate a tratamentului.“
“Numitorul comun care sta la baza bolilor neurodegenerative cronice pare sa fie fie scaderea aprovizionarii vasculare (mai putin sange la creier), fie acumularea de metale grele, în special mercur. Inabilitatea unui individ de a elimina metalele toxice, în special mercur, este direct legata de nivelul neuro-degenerare prezent la acel individ. În populatia de pacienti tineri care sufera de autism sau de întârziere generalizata in dezvoltare, aprovizionarea vasculara nu este o problema. Patologia care sta la baza copiilor cu autism si a populatiei gerontologice cu Alzheimer este de aceeasi etiologie, si anume toxicitatea provenita de la mercur. Ambele grupe de pacienti sufera de incapacitatea de a excreta mercur, ca urmare a unei predispozitii genetice care rezulta din alela Apo E (nota Razboi intru Cuvant: alela este una din cele doua sau mai multe secvente de ADN ale unei gene). Aceasta alela, pare sa fie asociata cu incapacitatea de a elimina mercur din sistem. În cazul în care aceste grupe de pacienti ar fi locuit int-un mediu complet liber de mercur, acestia nu ar avea probleme asociate cu autism sau Alzheimer.
Când mercurul este eliminat cu succes din organismele lor, aceste persoane încep sa isi îmbunatateasca în mod semnificativ starea de sanatate din cauza încetarii distrugerii si denudarii (dezgolirii) neurofibrilelor (nota Razboi intru Cuvant: neurofibrila este una din structurile fibrilare extrem de delicate ale celulei nervoase, prezenta in citoplasma celulei) astfel cum reiese din îmbunatatirea constanta a functiei cognitive. Mercurul este “scânteia” care provoaca “focarul” de autism, precum si multe alte boli neurodegenerative, inclusiv PDD, ADD, ADHD si Alzheimer. Autismul este rezultatul expunerii la doze mari de mercur devreme în viata comparativ cu Alzheimer unde cauza este o acumulare cronica de mercur pe parcursul unei vieti. Un medic poate trata toate “focarele”, dar pâna nu elimina “scânteia”, exista o speranta minima de recuperare completa iar cele mai multe imbunatatiri realizate putand fi calificate drept tranzitorii (temporare) în cel mai bun caz.”
“Mercurul este numitorul comun al tuturor problemelor care stau la baza suferintelor acestor copii, ca urmare a deprecierii cailor lor excretoare. Si singura solutie pentru acesti non-eliminatori este de a elimina în mod eficient mercurul în timp ce se lucreaza si la repararea si consolidarea cailor de eliminare deteriorate si a cailor de detoxifiere. Abordarea concomitenta a tractului gastro-intestinal este vitala în cazul în care scopul tratamentului este de a realiza recuperarea permanente.

Cantitatile de mercur din peste – atentie la ce fel de peste cumparati!
Odata ce procesul de eliminare a mercurului a fost initiat în mod eficient, sursa vatamatoare este acum diminuata si recuperarea completa devine posibila. Obiectivul recuperarii complete poate fi atins acum si îmbunatatit in continuare prin utilizarea diverselor terapii esentiale suplimentare, in mod special nutritia.”
Medicii trateaza toxicitatea provenita de la metalele grele într-o serie de modalitati care pot fi destul de confuze. Domeniul dezintoxicarii si chelarii este unul ciudat în care se dau lupte grele in a determina a carui metoda este mai buna. Abordarea mea prin intermediul medicinii naturale alopate este cuprinzatoare, folosind substante de baza cum ar fi magneziu, iod si bicarbonat de sodiu pentru a ajuta la detoxifiere, chelare si vindecare. Uleiul de magneziu este necesar în detoxifiere dar si ca metoda de protectie împotriva vatamarilor cauzate de mercur în autism si diabet.
Eu folosesc chiar si substante nutritive cum ar fi Rejuvenate a carui componenta de baza se obtine din Chlorella si Spirulina pentru ca nu exista nimic mai bun ca aceasta pentru a veni in sprijinul fiziologiei de ansamblu a celulelor si a recuperarii.
Pentru cei care vin acum in contact cu aceste concepte as sublinia ca conceptul maximizarii nutritionale are de-a face destul de mult cu eliminarea metalelor grele in ceea ce priveste copii autisti care sufera de intoxicari cu mercur. În mod traditional, exista mai multe substante nutritive ale caror nivele nu sunt corespunzatoare la copii cu autism (intoxicari cu mercur). Acestea cuprind: calciu, zinc, vitaminele C si E, varii aminoacizi, seleniu, magneziu, taurina, si acizi grasi esentiali.
Este greu sa nu observati schimbarile generale pe care o schimbare de dieta le va aduce copilului dumneavoastra. In mod potential, severitatea acestora poate fi redusa, iar copii isi pot îmbunatati, de asemenea, capabilitatile de interactiune sociala, daca le oferiti “combustibilul” furnizat de super concentratele de substante nutritive.
Dar avem nevoie sa urmarim prezenta metalelor grele si în special a mercurului foarte specific si punctual. Voi prezenta in detaliu un raport pe aceast subiect în viitoarea mea carte “Sindromul Toxicitate”, insa as mentiona ca de ani de zile am recomandat DMG (Detoxificarea de Metale Grele), dezvoltata de doctorul George Georgiou, în Europa, împreuna cu utilizarea interna si externa a lutului.

Preluat de pe Razboi intru cuvant